Weeshuis Good Hope 2007-2008

Het was mijn eerste bezoek aan het weeshuis.  Het ligt in een prachtige landschappelijke omgeving, aan de voet van de Mount Meru, op weg naar het Arusha Nationaal Park.

Ik werd ontvangen door de manager en stichter van Good Hope,  Mr. Pallangyo, een zeer vriendelijke, bescheiden man. In het weeshuis wonen 54 kinderen tot 16 jaar. Het gebouwtje is sober, fris geverfd en schoon. Er zijn 8 slaapkamertjes met 4 dubbele stapelbedden in elk kamertje, een keuken, eetzaal, kantoor en voorraadruimte.

Achter dit gebouwtje is recent een klein naaiatelier gebouwd met slaapruimte voor 8 weeskinderen van boven de 16 jaar.

Hier krijgen op dit moment 7 meisjes en 1 jongen een opleiding tot kleermaker.

In aanbouw is een ruimte waar men lessen in houtbewerking wil gaan geven maar de bouw ligt stil vanwege geldgebrek.

Het was een hartverwarmend bezoek, er werd gezongen door ongeveer 20 kinderen uit de buurt die het weeshuis als soort kleuterschool gebruiken. Wat ik met het geld van de Kerstmarkt van de Bronkerk heb gedaan is het volgende:

ik ben met Mr. Pallangyo naar de stad Arusha gegaan en heb samen met hem stof gekocht voor 54 x 2 schooluniformen. Deze uniformen worden op dit moment gemaakt door de 8 jongeren van het naaiatelier, de maakloonkosten komen dus weer terug in het project Good Hope.

Het geld wat nog over was is aangewend om de voorraad meel, rijst, bonen, suiker, olie en zeep aan te vullen.De fondsen voor bovenstaande aankopen werden verzameld tijdend de kerstmarkt van de Bronkerk in Ugchelen.

Het was een indrukwekkend en fijn bezoek.

Nieske Pronk-Timmerman

vriend van Tanzania