Corona noodoproep

 Marafiki, beste vrienden/vriendinnen en familie,

De Stichting Rafiki steunt al jaren twee organisaties in Arusha, Tanzania.

De Jobortunity foundation (directeur Kim Groenewegen) bereidt jonge mensen  (12-18 jaar) voor op een zinvol bestaan in hun werkzame leven. Dat is hard nodig want hoewel slechts 1 op de 100 jonge Tanzanianen werk heeft, klagen organisaties en bedrijven over het feit dat ze geen geschikt personeel kunnen vinden. De mensen zijn er wel, maar ze beschikken niet over een geschikte opleiding . Jobortunity voorziet in die behoefte . Ruim 70% van haar leerlingen heeft een job.

Daarnaast ondersteunen we ook de Future Stars Academy (directeur Alfred Itaeli) die, met als uitgangspunt “een gezonde geest in een gezond lichaam”, (vooral kansarme) jongens en meisjes,  een sportopleiding aanbiedt waarmee ze op niveau mee kunnen draaien in de Tanzaniaanse competitie.

Kim ( Nederlandse) en Alfred (Tanzaniaan) zijn al jaren getrouwd en hebben samen twee schatten van kinderen.

Helaas zijn beide organisaties, net als vele andere, getroffen door de maatregelen omtrent het Corona virus. Alle activiteiten zijn noodgedwongen gestopt.  Ook een door Rafiki gesponsorde sportleraar (Nederlander die in Dubai woont) die FSA zou ondersteunen met een zomertraining  zit nu vast.

Beide bovengenoemde organisaties hebben de handen ineen geslagen en komen met een :

Jobortunity/FSA Covid 19 Actionplan

  1. Via een speciaal telefoonnummer kunnen onze studenten informatie krijgen over Covid 19. We leggen tevens contact met NGO’s en ziekenhuizen voor het geval dat iemand ziek wordt.
  2. We bouwen ons kantoor en twee andere huizen op het terrein om in “Safe Houses”’ . Een plek voor jongeren die thuis of elders geen veilige plek hebben.
  3. Met de jongeren in de Safe Houses gaan we projecten opzetten zoals het maken van Basic Need pakketten met voedingsmiddelen, zeep, maandverband en dergelijke.
  4. Deze pakketten kunnen door onze leerlingen en oud leerlingen bezorgd worden bij families die te ver weg wonen of ziek zijn. (Op de bromfiets, de pikipiki)
  5. De huur van onze gebouwen moet nog steeds betaald worden maar we zijn in overleg met onze huurbaas over een lagere huurprijs.

De bovengenoemde organisaties stuurden ons een noodoproep om ze toch vooral te blijven ondersteunen, juist in een tijd dat er geen leerlingen zijn zodat ze al hun aandacht kunnen geven aan het Covid 19 action plan.

Rafiki doet dan ook een beroep op al haar lezers en supporters om toch vooral beide organisaties financieel te ondersteunen zodat ze de Corona crisis overleven, hun actie plan kunnen uitvoeren en daarna weer volop aan de slag kunnen met nieuwe leerlingen .

U kunt doneren door op de knop Online Doneren (onderaan dit bericht) te drukken (anoniem of met een berichtje) of u kunt uw donatie direct overmaken op NL38 INGB 0002537050 t.n.v. Rafiki Tanzania in Apeldoorn. Wij zorgen dat uw geld goed terecht komt en zijn u bij voorbaat erg dankbaar.

Met vriendelijke groet,

Nieske Pronk, Ab van Peer en Fred Schaart

Bestuur Stichting Rafiki Tanzania


ONLINE DONEREN

Geef een reactie